Προορισμός

Τοποθεσία

Το Asterias Village Resort βρίσκεται 2 χλμ νότια του Λιμένα Χερσονήσου, ανάμεσα στα παραδοσιακά χωριά Κουτουλουφάρι και Πισκοπιανό. Βρίσκεται αμφιθεατρικά στην πλαγιά του λόφου, προσφέροντας εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Asterias Village Resort ως αφετηρία για να εξερευνήσετε τα γραφικά χωριά της περιοχής, να ανακαλύψετε αμμώδεις παραλίες με εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ, να επισκεφθείτε αρχαιολογικούς χώρους όπως το Μινωικό παλάτι στα Μάλια, καθώς και άλλα σημεία ενδιαφέροντος και φυσικά να κατεβείτε στο λιμάνι της Χερσονήσου για μια γεύση από την κοσμοπολίτικη νυχτερινή ζωή του.

Παραδοσιακά χωριά: Κουτουλουφάρι, Πισκοπιανό, Άνω Χερσόνησος

Το Κουτουλουφάρι είναι ένα παραδοσιακό κρητικό χωριό με λιθόστρωτα σοκάκια και πετρόχτιστα σπίτια που εμφανίζουν στοιχεία της κρητικής λαϊκής αρχιτεκτονικής: καμάρες, τοξωτά υπέρθυρα, εσωτερικές αυλές με κληματαριές που το καλοκαίρι προσφέρουν σκιά (και σταφύλια) και πολλά άλλα. Από το Κουτουλουφάρι είναι ένας σύντομος δρόμος για τη Χερσόνησο κατά μήκος ενός λοφώδους δρόμου, μέσα σε ελαιώνες.
Το Πισκοπιανό είναι άλλο ένα παραδοσιακό χωριό, χτισμένο στην πλαγιά του βουνού με θέα στο Κρητικό Πέλαγος. Εδώ, εκτός από τα γραφικά στενά δρομάκια με τα παραδοσιακά σπίτια, αξίζει να επισκεφτείτε και το Μουσείο Αγροτικής Ζωής Μενελάου Παρλαμά, που στεγάζεται σε ένα πετρόκτιστο ελαιοτριβείο του 19ου αιώνα, με μια εκτενή συλλογή από αντικείμενα που σχετίζονται με κρητικά σπίτια, ταπετσαρίες και υφαντικά εργαλεία και άλλες συλλογές που αντικατοπτρίζουν την αγροτική ζωή στην Κρήτη (παρασκευαστήριο κρασιού και ρακής, φούρνοι, γεωργικά εργαλεία και άλλα).
Η Άνω Χερσόνησος, σε αντίθεση με το τουριστικό λιμάνι της Χερσονήσου (Λιμένας), είναι ένα ήσυχο παραδοσιακό χωριό χτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου, με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Το χωριό έχει όμορφα πέτρινα σπίτια, δύο γραφικές εκκλησίες και μια πλατεία του χωριού με καφετέριες, ταβέρνες και καταστήματα, που αποτελεί σημείο συνάντησης για ντόπιους και επισκέπτες.

Πως θα μας βρείτε

Το Asterias Village Resort βρίσκεται 25 χλμ από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης στο Ηράκλειο, 29 χλμ από το λιμάνι του Ηρακλείου και 2 χλμ από το παραθαλάσσιο θέρετρο του Λιμένα Χερσονήσου. Απέχει 35 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Ηράκλειο. Εάν ταξιδεύετε με λεωφορείο (ΚΤΕΛ), κατεβείτε στον Λιμένα Χερσονήσου και το λεωφορείο του ξενοδοχείου μας, καθημερινά στις 11:00, 15:00 και 18:00, θα σας μεταφέρει στο Asterias Village Resort χωρίς χρέωση. Our Hotel is located at Piskopiano village – 1,5 km from the bus stop. In case you would like to use our shuttle bus service (11:00, 15:00 or 18:00 – times are subject to change), please contact us.

Αποστάσεις

Χερσόνησος: 2χλμ
Διεθνές Αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, Ηράκλειο: 25χλμ
Λιμάνι Ηρακλείου: 28χλμ
Ηράκλειο: 27,5χλμ
Κνωσός: 30χλμ
Μάλια: 9χλμ
Αρχαιολογικός Χώρος Μαλίων: 11,7χλμ
Σταλίδα: 6χλμ
Πισκοπιανό: 200μ
Κουτουλουφάρι: 150μ